Termoobieg wilgotny - działanie programu
Problem
- Piekarnik bardzo długo nagrzewa się przy użyciu funkcji "Termoobieg wilgotny"
- Jak działa funkcja "Termoobieg wilgotny"?
Dotyczy
- Piekarniki parowe
Rozwiązanie
Funkcja "Termoobieg wilgotny" ma na celu zapewnienie jak największej oszczędności energii przez piekarnik. W związku z tym czas nagrzewania się piekarnika może być wydłużony względem standardowego "Termoobiegu". Aby oszczędzać energię funkcja „Termoobieg wilgotny” nie wymaga oświetlenia piekarnika.
Jeżeli kluczowe jest jak najszybsze nagrzanie urządzenia, należy skorzystać z funkcji termoobiegu, natomiast funkcję termoobiegu wilgotnego należy stosować wyłącznie do bardzo oszczędnego i dłuższego procesu pieczenia.
Funkcji tej użyto w celu potwierdzenia zgodności z wymogami rozporządzeń UE 65/2014 i UE 66/2014, dotyczących klasy efektywności energetycznej i ekoprojektu.
Więcej informacji odnośnie wskazówek użytkowania i zastosowań funkcji znajdziesz w instrukcji obsługi piekarnika.
Czy ten artykuł był pomocny?
Powiązane artykuły
- Jak ustawić godzinę w kuchni wolnostojącej Electrolux?
- Ruszt żeliwny w kuchniach wolnostojących
- Pieczenie parowe (Moist Baking) w kuchniach wonostojących
- Czy kuchenka wolnostojąca ma w zestawie kabel zasilający?
- Jak fabrycznie pakowane są kuchnie wolnostojące?
- Wymiana rusztów w kuchence wolnostojącej
- Jak przetransportować kuchnie wolnostojącą?
- Dołączone fabrycznie blachy do kuchni gazowo-elektrycznej LKK564200X