Lemon Curd
Rozwiązanie
Dodaj koloru Wielkanocy dzięki wspaniałemu kremowi cytrynowemu!

Składniki:
6 szt. (100 g) żółtek
100 ml soku z cytryny
100 g cukru
100 g masła
Zrób to:
- Włóż masło do miski.
- Wymieszaj żółtka, sok z cytryny i cukier w torebce próżniowej.
- Zamknij próżniowo torebkę i piecz w piekarniku w programie sous vide przez 25 minut w temperaturze 83 oC.
- Otwórz torebkę, wylej zawartość i połącz ją z masłem (w temperaturze pokojowej), a następnie dokładnie wymieszaj.
- Odcedź i pozostaw do osiągnięcia temperatury pokojowej.
- Umieść krem w słoiku i schłodź w lodówce.
- Jeśli słoik jest szczelnie zamknięty to krem cytrynowy będzie nadawał się do spożycia nawet do pięciu dni od przygotowania.
- Podczas serwowania posyp jagodami lub innymi sezonowymi dodatkami.
Czy ten artykuł był pomocny?
Powiązane artykuły
- Czyszczenie parowe w piekarniku Electrolux: jak przeprowadzić?
- Komunikaty błędów na wyświetlaczu piekarników Electrolux
- Wentylator chłodzący piekarnika pracuje bez przerwy
- Piekarnik nie dopieka od dołu - test
- Gotowanie wspomagane: jak z niego korzystać w piekarnikach Electrolux?
- Jak korzystać z czyszczenia pyrolitycznego w piekarniku Electrolux?
- Sposoby czyszczenia w piekarnikach Electrolux
- Instrukcja montażu prowadnic teleskopowych
- Jak korzystać z kamery w piekarniku?
- Jak użyć piekarnika do wyrastania ciasta drożdżowego?